Aktuelno

Novi investitor - SD Hirsch Automotive

Biznis Park, Bački Petrovac-Business Park, Bački Petrovac-Novi investitor - SD Hirsch Automotive

Business Park Bački Petrovac potpisao je ugovor o iznajmljivanju industrijskog prostora sa Nemačkom kompanijom SD Hirsch Automotive koja se bavi proizvodnjom auto komponenata.

Proizvodnja bi trebala da otpočne početkom sledeće godine i planirano je da se u prvoj fazi zaposli oko 20 radnika. Ovo će biti treća fabrika ove kompanije uz postojeće u Irsingenu/Turkheimu i Neubrandenburgu.

Kompanija SD Hirsch Automotive je osnovana 1986. godine i ima oko 170 zaposlenih. Ova kompanija proizvodi delove za panaroma krovove, kabrio sisteme, turbo ubrizgavanja, sigurnosne pojaseve… Proizvodi se ugrađuju u vozila marke VW, Audi, Škoda, Mercedes, Jaguar, Range Rover… i izvoze se širom Evrope, Amerike, Južne Amerike i u Kinu.

Ugovor o Iznajmljivanju industrijskog prostora potpisali su Aleksandra Rosenberg, Tassilo Hibler, Christoph Zimmermann menadžeri kompanije SD Hirsch Automotive i Vladimir Tošić direktor Business Parka.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i gdin Nenad Popović – ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj kao i gdin Srđan Simić predsednik Opštine Bački Petrovac.